Príplatky za prácu cez víkend, v noci a za sťažený výkon práce v roku 2024 - Mičudová, Tatiana
Od 1. 1. 2024 došlo k zvýšeniu minimálnej mzdy. Výška minimálnej mzdy v roku 2023 predstavovala sumu 700 eur a od 1. 1. 2024 predstavuje sumu vo výške 750 eur. Minimálna mzda predstavuje najnižšiu možnú sumu, ktorú možno zamestnancovi zaplatiť za jeho prácu, pričom zamestnávateľ nie je oprávnený túto sumu znížiť. Príplatky (mzdové zvýhodnenia) v nadväznosti na zvýšenie minimálnej mzdy.