Prehľad zmien v zákone o účtovníctve v roku 2023 s vplyvom na rok 2024 a 2025 - Novotná, Ľudmila
Skôr, ako účtovná jednotka pristúpi k zostaveniu účtovnej závierky je dôležité skontrolovať, či v účtovníctve vedenom počas roka 2023, za ktorý sa účtovná závierka bude zostavovať, účtovná jednotka aplikovala zmeny v oblasti účtovníctva platné pre tento rok. Účtovná závierka podľa medzinárodných účtovných štandardov IAS/IFRS. Povinnosť zostaviť účtovnú závierku podľa IAS/IFRS. Možnosť zostaviť účtovnú závierku podľa IAS/IFRS. Zmeny zákona o účtovníctve účinné od 31. 12. 2022, od 1. 1. 2023 a od 22. 6. 2023. Súhrnná účtovná závierka verejnej správy a konsolidovaná účtovná závierka verejnej správy.