Smernica o zverejňovaní nefinančných informácií v účtovných závierkach vstúpila do platnosti - Kvasková, Zdenka
Rada Európskej únie schválila smernicu o vykazovaní informácií o podnikovej udržateľnosti 2022/2464, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), ktorá nadobudla účinnosť 5. januára 2023. Členské štáty EÚ majú povinnosť transponovať nové pravidlá do národnej legislatívy do 6. júla 2024. Koho sa nové pravidlá týkajú? Akou formou budú spoločnosti podávať správy o udržateľnosti?