Preddavky na daň z príjmov právnickej osoby v roku 2024 - Vanková, Lucia
Preddavok na daň z príjmov je definovaný § 2 písm. u) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. ako povinná platba na daň, ktorá sa platí v priebehu zdaňovacieho obdobia, ak skutočná výška dane za toto obdobie nie je ešte známa. Výška preddavkov na daň a lehoty ich platenia. Kedy daňovník neplatí preddavky na daň?