Sjednávání smluvních pokut v pracovněprávních vztazích - Tintěra, Tomáš
Príspevok sa zaoberá súčasnou právnou úpravou a judikatúrou dojednávania a ukladania peňažných aj iných sankcií, najmä zmluvných pokút, v pracovnoprávnych vzťahoch v Českej republike. Text analyzuje východiskový stav aj vývoj a kladie otázky po vhodnosti existujúcej prísnej regulácie v kontexte meniaceho sa sveta vykonávania práce. Príspevok podrobne rozoberá aj ukladanie zmluvných pokút zamestnancovi, zamestnávateľovi a ich povahu v konkurenčnej doložke.