Identita dodávateľa pri posúdení oprávnenosti odpočtu DPH - Betáková, Jaroslava
Podmienky priznania práva na odpočítanie DPH. Prípad z praxe podľa rozsudku Najvyššieho správneho súdu SR, sp. zn. 1Sžfk/35/2021, zo 16. augusta 2023. Argumenty správcu dane k spochybneniu uplatneného odpočtu DPH a argumenty platiteľa proti rozhodnutiu správneho súdu. Prenos dôkazného bremena zo správcu dane na platiteľa. Postavenie dodávateľa ako zdaniteľnej osoby.