Impact of Macroeconomic Factors on Firm Performance: Empirical Evidence from India - Mitra, Gaurav
Pochopenie makroekonomických faktorov je nevyhnutné pre všetky firmy pôsobiace v ekonomike. Investičné rozhodnutia, rozhodnutia o financovaní a riadenie rizík firiem sú ovplyvnené existujúcimi makroekonomickými faktormi, čo ovplyvňuje ich výkonnosť. Tento článok skúma vplyv makroekonomických faktorov na výkonnosť indických výrobných firiem. V tomto skúmaní sa na analýzu vplyvu výkonnosti firmy od finančného roku 2004-05 do 2021-22 používa dvojstupňová zovšeobecnená metóda momentového modelu. Výkonnosť firmy je aproximovaná dvoma účtovnými mierami a trhovou mierou, menovite návratnosťou aktív, návratnosťou vlastného kapitálu a Tobinovým Q, pričom makroekonomický faktor je aproximovaný ročným tempom rastu hrubého domáceho produktu.