Kontrola prevodov vlastníctva nehnuteľného majetku obce za rok 2023 - Konečný, Peter
V tomto príspevku chce autor hlavným kontrolórom miest a obcí poskytnúť pracovný návod, ako postupovať pri kontrole prevodov vlastníctva nehnuteľného majetku obce za rok 2023. V článku uvedie právne predpisy, ktorých dodržiavanie a uplatnenie by mali hlavní kontrolóri pri tejto kontrole preveriť, a upozorní aj na povinnosť zverejniť výsledky tejto kontroly do 30 dní po predložení správy o výsledkoch kontroly obecnému zastupiteľstvu na úradnej tabuli obce a na webovom sídle obce, ak ho má obec zriadené.