Level of Pandemic Consequences for the Indebtedness of the Slovak Hospitality Sector - Valášková, Katarína
Finančný dopad pandémie COVID-19 na celé ekonomiky bol preukázaný. Súčasnou nevyhnutnosťou je určiť úroveň dôsledkov pre jednotlivé odvetvia a sektory. Miestne blokády a cestovné obmedzenia šokovali pohostinský priemysel a jeho výkonnosť. Cieľom tejto štúdie je teda vysvetliť vplyv pandémie na konkrétny ekonomický sektor, konkrétne NACE I (Ubytovacie a stravovacie služby), a zmeny vo finančných ukazovateľoch v podmienkach Slovenska za obdobie rokov 2016–2021. Štúdia sa zameriava na pomery dlhu, ktoré odrážajú finančnú stabilitu podnikov. Uskutočnil sa Friedmanov test, aby sa zistilo, ako sa zvolené ukazovatele zadlženosti vyvíjali počas zvolených rokov.