Zákon o dani z príjmov - Brnová, Miroslava
Zákon o dani z príjmov prináša v roku 2024 viacero dôležitých zmien a noviniek. K najdôležitejším patria zmeny v týchto oblastiach: zvýšenie prahovej hodnoty pre status mikrodaňovníka, zvýšenie hranice príjmov pre uplatnenie nižšej sadzby dane z príjmov, zamestnanecké akcie oslobodené od dane z príjmov, zmena parametrov daňového bonusu na zaplatené úroky z úveru na bývanie, zvýšenie sadzby dane z podielov na zisku, znovuzavedenie minimálnej dane právnickej osoby, pravidlá o obmedzení úrokových nákladov pre právnické osoby.