How Major Central Banks Reacted to the Inflationary Wave of the Early 2020s - The Case of the ECB - Durkó, Ruben
Zisťovanie, ako menová politika ECB reagovala na inflačné tlaky na začiatku 20. rokov 21. storočia. Skúmanie, či existujú nejaké dôkazy, že ECB začala sprísňovať menové podmienky neskôr ako v minulosti. Aplikácia pravidla úrokovej sadzby, ktoré opisom všeobecného správania centrálnych bánk slúži ako dobrý benchmark na hodnotenie skutočnej menovej politiky. Taylorovo pravidlo.