Analysis of the Relationship between Money Growth and Inflation Using Wavelet Coherency - Simon, Péter
Rôzne teórie peňazí vedú k rôznym záverom o tom, či existuje stabilný dlhodobý vzťah medzi rastom peňazí a infláciou. Skúmanie vlnkovej koherencie medzi rastom peňažného agregátu M2 a inflácie v Maďarsku. Zistenia ukazujú, že neexistuje žiadny robustný dlhodobý vzťah medzi týmito dvoma premennými.