Changes in the Attitudes of Hungarian Shoppers in Times of Crisis - Törőcsik, Mária
Svet momentálne čelí najmenej štyrom simultánnym krízam - stále relevantný tieň pandémie Covid-19, dôsledky rusko-ukrajinskej vojny, hospodárska kríza s výraznými inflačnými tlakmi a klimatická kríza. Každá z týchto kríz ovplyvňuje spotrebiteľské a nákupné správanie. Táto štúdia má prispieť k pochopeniu vzťahu medzi krízovými situáciami a nakupovaním. Zistenia sú založené na výsledkoch online prieskumu uskutočneného medzi 7. júlom a 20. júlom 2022 na vzorke 1 000 respondentov reprezentatívnej maďarskej populácie vo veku 18–74 rokov. Skúmanie, ako sa mení postoj ľudí k nakupovaniu v dôsledku rôznych kríz, ktoré v súčasnosti zažívame.