Threats from the Web and Cybersecurity Issues from the Perspective of Public Relations Professionals - Tworzydlo, Dariusz
Cieľom tohto článku je zhodnotiť prístup odvetvia public relations (PR) k témam súvisiacim s kybernetickou bezpečnosťou. Článok je založený na výsledkoch výskumu realizovaného tímom pod dohľadom autorov. V roku 2022 sme uskutočnili kvantitatívny výskum pomocou techniky Computer-Assisted Web Interviewing (CAWI), ktorého cieľom bolo získať poznatky v oblasti vnímania a chápania témy kybernetickej bezpečnosti odborníkmi z oblasti public relations v Poľsku. Výsledky výskumu odhalili niekoľko predtým nepreskúmaných oblastí, čo poukazuje na medzery v súčasnom chápaní. Tento výskum prispieva k novým poznatkom o vnímaní kybernetickej bezpečnosti odborníkmi v oblasti PR a obohacuje existujúci súbor vedeckých poznatkov.