Na jazyku záleží – efektívna obchodná komunikácia - Olexová, Cecília, 1976-
V článku sú uvedené najčastejšie komunikačné bariéry a tipy na efektívnu obchodnú komunikáciu v cudzom jazyku so zamestnancami nadnárodných spoločností a uchádzačmi o zamestnanie v týchto spoločnostiach. Globalizačné tendencie, ako aj vedecko-technologický rozvoj neustále prinášajú nové výzvy na efektívne riadenie spoločností. Súčasťou toho je riadenie komunikácie v internom prostredí i smerom navonok, vrátane používania „lingua franca“ – spoločného jazyka na obchodnú komunikáciu, resp. jeho použitia v kombinácii s národnými jazykmi.