Role of Intangible Assets in Global Value Chains: Evidence from the Slovak Republic - Ďurčová, Júlia
Nehmotný majetok by mal byť dôležitou hnacou silou tvorby a rastu produktivity domácej pridanej hodnoty a tým aj medzinárodnej konkurencieschopnosti. Kľúčové aktivity podporujúce tvorbu a produktivitu pridanej hodnoty v rámci globálnych hodnotových reťazcov je možné realizovať prostredníctvom inovačného prostredia, investícií do nehmotného majetku IKT a zlepšovania kvality ľudského kapitálu. Úloha nehmotného majetku v slovenskej participácii v rámci globálnych hodnotových reťazcov. Skúmanie prepojenia medzi investíciami do vybraných nehmotných aktív a rôznymi formami integrácie do globálnych hodnotových reťazcov.