Transformácia siete materských škôl na Slovensku: poznámky k časovým a priestorovým zmenám - Križan, František
Cieľom článku je zhodnotenie siete materských škôl (štátnych, súkromných a cirkevných materských škôl a zariadení poskytujúcich služby starostlivosti o deti) na území Slovenska z dvoch aspektov. Prvým je časový aspekt so zameraním na významné medzníky vývoja až po súčasnosť (rok 2021). Druhým je priestorový aspekt, pričom dôraz je kladený na transformáciu materského školstva v rurálnom prostredí. Úlohou je identifikovať regióny, ktoré možno označiť ako „problémové“. Práve na tieto regióny by mala byť sústredená ďalšia pozornosť odborníkov z viacerých vedných disciplín v snahe riešiť transformáciu materského školstva na území Slovenska.