An Empirical Analysis of the Predictive Power of European Yield Curves - Granát, Marcell Péter
Výnosová krivka štátnych dlhopisov z rôznych dôvodov slúži ako spoľahlivý prediktor recesie v USA. Štúdia poskytuje empirickú analýzu, či je takýto vzťah aj v európskych krajinách. Metodologický rámec použitý v tejto štúdii zahŕňa využitie Hodrick-Prescottovho filtra v spojení s probitovým modelom.