Pohľad učiteľov a študentov geografie na relevantnosť sprístupnenia vybraných tém týkajúcich sa aktuálnych problémov a výziev Európy - Škodová, Martina
Cieľom článku je preskúmanie postoja učiteľov, študentov a žiakov k relevancii jednotlivých aktuálnych problémov a výziev Európy. Ich názory sa zisťovali dotazníkovým prieskumom a analyzujú sa na základe viacerých kritérií. Výsledky prieskumu sú východiskom pre odborné a didaktické spracovanie najpodstatnejších problémov a výziev týkajúcich sa jednotlivých regiónov Európy.