Legislative Amendments to the Criminal Code and the Criminal Procedure Code of Ukraine under Martial Law - Maksymovych, Roman
Od roku 2014 prebiehajú na území Ukrajiny vojenské akcie, ktorých negatívnym dôsledkom je destabilizácia politickej situácie v krajine a deštruktívne procesy v mnohých sférach života. To vyvoláva potrebu komplexného riešenia vrátane legislatívy v súvislosti s výkonom trestného konania v podmienkach núdze. Ukazuje sa, že trestnoprávna a procesná legislatíva je nepripravená na efektívne trestné konanie v podmienkach stanného práva. Riešením je urýchlené zavedenie zmien pre riadne fungovanie celého trestného systému justície.