Najviac privátiek je v kategóriách mlieko a mäso
Potravinárska komora Slovenska uskutočňuje už od roku 2013 prieskum podielu vystavenia privátnych značiek potravín na pultoch obchodov. Podiel privátiek dosiahol v roku 2023 až 26,8 %, čo je historicky najvyššia nameraná hodnota. Potvrdilo sa, že jedným z dôsledkov infl ácie je väčší presun spotrebiteľov k lacnejším výrobkom a privátnym značkám.