The Role of Copper in Zambia - Čerňák, Jozef, 1963-
Zmapovanie a rozbor súčasného relevantného status quo Zambie v súvislosti s vývozom medi, ako člena COMESA a SADC na základe surovinovej základne Zambie s dôrazom na jej súčasnú a potenciálnu, budúcu ťažbu medi a diverzifikáciu. Diverzifikácia ekonomiky Zambie v závislosti od medi a rozvoja iných priemyselných odvetví by mohla priniesť hospodársky rast, väčšiu stabilitu a vytvoriť nové príležitosti pre hospodárstvo v budúcnosti.