The Current Global Situation of Plastics and Forecast of Plastic Waste - Kubíková, Ľubomíra, 1996-
Aktuálny stav plastov a plastového odpadu za sledované obdobie vo vybraných krajinách. Najväčší celosvetoví znečisťovatelia nesprávneho nakladania s plastovým odpadom, znečisťovatelia sveta, ktorí nesprávne spravujú plastový odpad podľa kontinentov, ročná globálna produkcia plastov, rýchlosť rozkladu plastových predmetov a predpoveď očakávaného vývoja výroby plastov.