The Role of Innovative Work Behavior, Teamwork Climate, and Information Sharing in Enhancing the Innovative Performance of Energy Companies - Jankelová, Nadežda, 1966-
Cieľom tohto príspevku je otestovať pozitívny vzťah medzi podporou manažérov pre inovatívne pracovné správanie (IWB) a inovatívnu výkonnosť (IP) energetických spoločností (EC), sprostredkované zdieľaním informácií (IS) a klímou tímovej práce (TWC). Vzorku tvorilo 235 EC na Slovensku. Analýza údajov sa uskutočnila pomocou metódy PLS-SEM. Výsledky ukazujú, že podporu interaktívnej tabule možno považovať za prediktor duševného vlastníctva, keďže manažérska podpora inovatívneho správania zamestnancov (IB) má pozitívny vplyv na duševné vlastníctvo firiem.