Rodinné firmy: externá pomoc zvýši objektivitu a zníži emócie - Krekáč, Martin
V rodinných firmách sa často stáva, že komplikované vzťahy, silné citové väzby či dôležité udalosti nesprávnym smerom ovplyvnia dôležité obchodné či strategické rozhodnutia. Zabezpečiť objektivitu pri ich riadení je neraz problematické. Na korigovanie týchto nepriaznivých vplyvov môžu rodinné firmy využiť niekoľko foriem dočasnej alebo trvalej externej pomoci. Medzi najčastejšie využívané patrí spolupráca s nezávislými odbornými konzultantmi, skúsenými mentormi alebo príležitostnými poradcami z kruhu rodinných známych. A v neposlednom rade aj s novými externými zamestnancami, ktorí prinášajú nielen skúsenosti z iných firiem, ale aj profesionálne rozhodnutia s menšou dávkou emócií.