Education and Religious Commitment from a Cross-national Perspective: Field of Education and National Curriculum - Voicu, Mălina
Súvislosť medzi oblasťou vzdelávania a národnými učebnými osnovami v stredoškolskom vzdelávaní a náboženskou angažovanosťou jednotlivcov. Výsledky ukazujú, že pri analýze súvislosti medzi vzdelaním a náboženskou angažovanosťou jednotlivca by sa mal zohľadniť odbor vzdelania a percentuálny podiel matematiky a prírodných vied študovaných na stredných školách. Použité sú viacúrovňové regresné modely a testovanie výskumných hypotéz s použitím údajov z Európskeho sociálneho prieskumu (ESS) a Eurydice 2013/2014.