Tvorivosť a autorské právo v procese prekladu - Vargová, Dominika, 1987-
Predmetom skúmania v rámci príspevku bude podrobný pohľad na tvorivú činnosť prekladateľa a jej prítomnosť pri preklade rôznych druhov textov, najmä autorských diel. Nazdávame sa, že význam pojmu tvorivá činnosť je oveľa širší, ako sa na prvý pohľad môže javiť. Preto sa zameriame na skúmanie podstaty tohto pojmu ako ťažiskového faktora práce prekladateľa, pri ktorej sa uplatňujú nielen prekladateľove vedomosti a skúsenosti, ale najmä invencia pri riešení úloh prekladu.