Vyhľadávame kvalitné a značkové alkoholické nápoje
Približne dve pätiny z celkovej hodnoty nakúpených alkoholických nápojov na Slovensku tvoria liehoviny a destiláty. Víno tvorí asi šestinu z celkových výdavkov domácností. Inflácia a vyššia spotrebná daň znižujú počet bežných kupujúcich a objem ich nákupného košíka. Naopak bonitní zákazníci častejšie vyhľadávajú prémiové a investičné alkoholické nápoje.