Kam pôjdeme „flexiť“? Správanie tínedžerov v nákupných centrách v Bratislave - Danielová, Katarína
Súčasná generácia tínedžerov na Slovensku sa narodila do sveta nákupných centier, ktoré sa stali neoddeliteľnou súčasťou ich životného štýlu. V príspevku hodnotíme vnímanie tínedžerov od 13 do 19 rokov, ktorí nakupujú a trávia svoj voľný čas v nákupných centrách. Analýza poukazuje na skutočnosť, že nákupné centrá sú vhodným miestom na socializáciu a stretávanie sa s priateľmi a rovesníkmi. Zistili sme štatisticky významný vzťah medzi motiváciou tínedžerov tráviť voľný čas v nákupnom centre a ich demografickými, sociálnymi a ekonomickými charakteristikami. Nakupovanie v nákupných centrách je pre nich často nepodstatné. Ich prvoradým záujmom je socializácia s priateľmi. Výsledky výskumu ukazujú, že podiel mestských tínedžerov, ktorí trávia voľný čas v nákupných centrách, je takmer 90 % a približne 60 % z nich trávi veľmi rado svoj voľný čas v nákupných centrách.