Effects of Home Office (Remote Work) on Collaboration Within the Company After the COVID19 Pandemic - Kokkinis, Georgios, 1967-
Abstrakt sa zaoberá vplyvom home office (práca na diaľku) na spoluprácu v rámci spoločností v období po pandémii Covid-19. Náhla potreba prejsť na prácu na diaľku v dôsledku pandémie viedla k zásadnej zmene v spôsobe fungovania mnohých organizácií. Štúdia skúma, ako tento posun ovplyvnil spoluprácu a dlhodobé dôsledky. Výskum sa zameriava na rôzne aspekty vrátane efektivity nástrojov virtuálnej komunikácie, vplyvu na dynamiku a kultúru tímu a zmeny v udržaní zamestnancov. Počiatočné zistenia naznačujú, že práca na diaľku síce ponúka flexibilitu, no zároveň prináša výzvy z hľadiska integrácie nových zamestnancov, zdieľania informácií a udržiavania spoločnej firemnej kultúry. Výskum tiež zvažuje úlohu lídrov pri podpore pozitívnej spolupráce vo virtuálnom priestore. Niektoré organizácie úspešne implementovali inovatívne prístupy na posilnenie tímových väzieb, zatiaľ čo iné majú ťažkosti s prispôsobením sa tejto novej realite. Abstrakt uzatvára výhľad na budúci vývoj, ktorý odporúča, aby organizácie rozvinuli svoje zásady práce na diaľku a investovali do cieleného školenia virtuálnej tímovej práce, aby sa zabezpečila dlhodobá efektívnosť spolupráce. Výskum prispieva k hlbšiemu pochopeniu zmien v postpandemickom svete práce a pomáha organizáciám rozvíjať úspešné stratégie pre hybridné pracovné prostredie.