Potenciál rozvoja rekreácie v obciach Mikroregiónu Termál - Čaplák, Adam
Cieľom článku je zhodnotiť jednotlivé čiastkové a celkový rekreačný potenciál v obciach Mikroregiónu Termál. Územie Mikroregiónu Termál má predpoklady pre rozvoj rôznych foriem cestovného ruchu, ktoré vychádzajú zo spôsobilosti územia poskytnúť vhodné podmienky pre jeho rozvoj, ktoré robia dané územie príťažlivým a atraktívnym pre návštevníkov a rekreantov. Z hľadiska regionalizácie cestovného ruchu sa zaraďuje mikroregión do Nitrianskeho regiónu s rekreačným centrom nadregionálneho významu v Podhájskej. Hlavným rekreačným potenciálom mikroregiónu je výskyt geotermálnych vôd, prostredníctvom ktorých sa územie stáva významnou rekreačnou oblasťou nielen pre obyvateľov Nitrianskeho kraja a Slovenska, ale aj Česka, Poľska a Maďarska.