Entrepreneurial Experience and Venture Success: A Comprehensive Meta-analysis of Performance Determinants - Grežo, Matúš
V teórii, aj v praxi sa predchádzajúce skúsenosti podnikateľa považujú za jednu z najdôležitejších ľudských, kapitálových faktorov, ovplyvňujúcich výkonnosť podniku. Štúdia zistila, že táto skúsenosť je pozitívna a ovplyvnila výkonnosť podniku, hoci rozsah tohto efektu bol skôr malý. Venture výkon ukázal, že predchádzajúce podnikateľské skúsenosti majú najsilnejší, významný dopad v start-upoch, po ktorých nasledujú priemyselné, pracovné a manažérske skúsenosti. Všetky typy rizikového manažmentu, skúsenosti podnikateľských tímov, zahŕňajúcich vlastníkov mali najväčší vplyv na výkon podniku.