Dopravná dostupnosť obcí Miestnej akčnej skupiny Združenie obcí Bielokarpatsko-trenčianskeho mikroregiónu a Mikroregiónu Bošáčka ako predpoklad rozvoja cestovného ruchu - Hladká, Alexandra
K najvýznamnejším faktorom rozvoja cestovného ruchu v regióne patrí doprava, ktorá je považovaná za integrálnu súčasť cestovného ruchu. Cieľom článku je analýza dopravnej dostupnosti verejnou hromadnou a osobnou individuálnou dopravou územia Miestnej akčnej skupiny (MAS) Združenie obcí Bielokarpatsko-trenčianskeho mikroregiónu a Mikroregiónu Bošáčka z hľadiska času, vzdialenosti a ceny prepravy, pričom problémom MAS je, že sa nachádza mimo najvýznamnejších centier Strednopovažského regiónu cestovného ruchu (napr. Trenčín, Piešťany, Trenčianske Teplice). V závere sa získané údaje porovnávajú s plánmi rozvoja cestovného ruchu a rozvoja udržateľnej dopravy v dokumentoch MAS a Trenčianskeho samosprávneho kraja.