Udržateľnosť a polygrafický priemysel - Soľavová, Monika, 1974-
Polygrafický priemysel prispieva k informovanosti a vzdelanosti spoločnosti, je zdrojom uchovania kultúrneho dedičstva, spríjemňuje spoločenský život a prispieva k zlepšeniu životnej úrovne spoločnosti. Udržateľnosť polygrafického priemyslu je dôležitá nielen v súvislosti s ochranou životného prostredia, ale aj so zabezpečením kvality a bezpečnosti polygrafických produktov. Zahŕňa viacero aspektov ako je znižovanie spotreby energií, používanie recyklovaných, obnoviteľných resp. biologicky odbúrateľných materiálov, používanie ekologických farbív, kompozitných materiálov, ktoré sú bezpečné nielen pre koncového užívateľa ale aj pre pracovníkov polygrafického priemyslu. Cieľom tohto článku je načrtnúť dôležitosť udržateľnosti polygrafického priemyslu z pohľadu základných pilierov udržateľnosti.