The Impact of COVID-19 on e-Commerce Platforms in Slovakia - Dzilská, Zuzana, 1994-
Od vypuknutia pandémie COVID-19 v roku 2019 mnohé krajiny zaviedli súbor vládnych obmedzení, aby sa vysporiadali s novovzniknutou pandemickou situáciou. V dôsledku obmedzení, ako je zablokovanie, bolo zasiahnutých mnoho jednotlivcov, bolo potrebné zaviesť bezpečnostné opatrenia a posilniť sociálny odstup. V dôsledku toho boli platformy elektronického obchodu preferovaným spôsobom nakupovania pre mnohých ľudí počas obdobia COVID-19 a sektor elektronického obchodu je sektorom, ktorý prešiel značnými zmenami. Podľa informácií z viacerých platforiem elektronického obchodu sa ich finančný stav, napríklad obrat, tržby alebo tržby, od vypuknutia pandémie COVID-19 zvýšil.