Vplyv nástupníctva na výkonnosť rodinných podnikov - Jakubová, Zuzana, 1994-
Aj napriek tomu, že nie všade existujú presné národné štatistiky týkajúce sa zastúpenia rodinných podnikov v ekonomike, vieme, že ich podiel na výkonnosti je výrazný. Celoeurópsky ide o 70-80 % podiel rodinných podnikov na celkovom počte. Veľký podiel rodinných podnikov je z kategórie MSP. Zastúpenie MSP v Slovenskej republike je 99,9 %, kde najväčšie percento, 97,5, pripadá mikropodnikom, ktoré zamestnávajú pod 10 zamestnancov. Preto niet pochýb o ich dôležitosti a vplyve na výkonnosť hospodárstva.