COVID-19:Examining the Reallocation Shock across Industries - Kalamen, Kristián, 1996-
Cieľom tohto výskumu je komplexne preskúmať transformačný vplyv pandémie COVID-19 na dynamiku zamestnanosti v Európskej únii (EÚ) v rokoch 2017 až 2021. Štúdia pomocou otvorených databáz Eurostatu a Microsoft Excel dôkladne analyzuje mieru straty zamestnania, náboru zamestnancov. trendov a celkovej miery nezamestnanosti v rôznych sektoroch pomocou sofistikovaných štatistických a ekonometrických techník na odhalenie mnohostranných dôsledkov pandémie na trh práce EÚ. Pozoruhodné zistenia poukazujú na významný vplyv na sektory IKT a ubytovacích a stravovacích služieb.