Inovácie, ako determinant pre udržateľnosť rastu malých a stredných na podnikov v teoretickej rovine za roky 2018-2023 - Kovács, Jozef, 1994-
Inovácie sú v súčastnosti jedným z kľúčových tém pre hospodársky rozvoj a konkurencieschopnosť podnikov. Skúmané sú ako aj v národných aj medzinárodných krajinách teoreticky aj empiricky. Pre podniky sú obzvlášť prínosné determinantny, ktoré podnecujú prinášať inovácie a vvynakladať zdroje na výskum a vývoj ako aj v štátnych tak aj súkromných podnikoch. Hlavným účelom inovácií je, aby dokázali poskytnúť malým a stredným podnikom konkurenčnú výhodu oproti už etablovaným veľkým podnikom, ktoré disponujú v značnej miere s väčšími kapitálovými prostriedkami, ktoré im umožňujú dovoliť si vynakladať väčšie množstvo finančných prostriedkov na svoj výskum a ešte výraznejšie prehĺbiť rozdiely v inováciách, ktorými podniky sa snažia na trhu úspešne etablovať.