Manažment nákupných rizík v priemyselných podnikoch: Prehľadový článok - Pajonk, Peter, 1987-
Účelom tohto článku je poskytnúť literárny prehľad v oblasti manažmentu nákupných rizík v priemyselných podnikoch od roku 2003 do roku 2023. Článok okrem definície nákupných rizík a ich manažmentu prináša pohľad viacerých autorov na delenie rizík súvisiacich s nákupom materiálových vstupov výrobných podnikov podľa rôznych kritérií. Rozdeľuje riziká do dvoch skupín podľa toho, či sa týkajú celého obstarávacieho procesu alebo samotnej nákupnej transakcie. Autor prináša prehľad viacerých stratégií a konkrétnych nástrojov nákupu na zníženie úrovne rizík a ich dopadov.