The Usage of Agile Project Management in Companies in Slovakia - Banáš, Daniel
Cieľom článku je preskúmať a získať reálne poznatky o stave využívania agilného projektového riadenia a agilných metód v podnikoch v Slovenskej republike. Na zber údajov od respondentov bol použitý online dotazník, na ktorý odpovedalo celkom 116 respondentov. Takmer ¾ respondentov pracovali v podnikoch zaoberajúcich sa priemyselnou výrobou. Pomocou dotazníka sa článok snaží zistiť, aké agilné metódy respondenti využívajú vo svojej súčasnej práci, aké výhody im agilné projektové riadenie prináša a aké boli alebo sú hlavné dôvody, prečo sa rozhodli pre implementáciu agilného projektového riadenia. Okrem toho sa ukazuje, že inovatívne metódy sú pre značnú časť respondentov stále neznáme, čo dáva priestor pre nové výzvy a možnosť pokroku, ktorý je možné dosiahnuť v budúcnosti.