Implementácia virtuálnej reality (VR) a umelej inteligencie (AI) v školení zamestnancov - Mandáková, Martina
V dnešnom rýchlo rozvíjajúcom sa svete v každej oblasti ľudského bytia organizácie neustále hľadajú inovatívne spôsoby ako zlepšiť vzdelávanie a rozvoj zamestnancov. Cieľom článku je poskytnúť stručný a zrozumiteľný prehľad v súvisiacich pojmoch. Článok sa zaoberá aplikáciou virtuálnej reality (VR) a umelej inteligencie (AI) pri školení zamestnancov. Integrácia technológií VR a AI vo vzdelávacích programoch zamestnancov má potenciál spôsobiť revolúciu v tradičných tréningových metódach poskytovaním pohlcujúcich a interaktívnych vzdelávacích skúseností, spolu so šetrením času, zdrojov a financií. Benefity integrácie virtuálnej reality a jazykových modelov v školeniach deklarujú mnohé výskumy.