Manažment rozvoja ľudských zdrojov ako proces s využitím informačných systémov - Fiľa, Milan
Rozvoj ľudských zdrojov (human resources development, HRD) je v súčasnej dobe procesného riadenia kľúčovým procesom v rámci HR každej spoločnosti, pričom na značnom význame naberá v súčasnosti nie len vo veľkých či stredných, ale už aj v malých podnikoch. Pri súčasnom objeme spracovávania informácií, ktoré sú v znalostnej ekonomike kľúčové, aj riadenie HRD vyžaduje čoraz viac informačnú podporu v podobe informačných systémov (IS), resp. IKT riešení. Cieľom článku je detailne identifikovať a popísať základnú procesnú mapku (SIPOC) HRD procesu a na základe získaných údajov z prostredia významných podnikov na Slovensku zhodnotiť mieru spokojnosti HR manažérov s používaným programovým vybavením pre podporu HRD vrátane nástrojov e-learningu. Z vyhodnotených údajov je zrejmé, že v tejto oblasti existuje v slovenských podnikoch ešte značný priestor pre zlepšovanie.