How Supply Chain Analytics Improve Business Agility of Manufacturing Firms in Eastern Europe - Boryslav, Faddei Danylo
Rýchla globalizácia a inovácie priniesli nové príležitosti a možnosti na trhu pre zákazníkov a firmy. Konkurenčné tlaky viedli k výrobe a obstarávaniu v celosvetovom meradle, čo viedlo k veľkému nárastu položiek v dodávateľských reťazcoch. Článok sa pokúša určiť dopyt po obchodnej inteligencii (business intelligence, BI) v aktuálnom čase v rámci analytiky dodávateľského reťazca. Článok poskytuje analýzu a argumentáciu výhod, ako aj prekážok v oblasti BI. Zameriava sa na potrebu prehodnotiť štandardnú myšlienku BI, ktorá kombinuje a konsoliduje informácie v podniku, aby pomohla podnikom, ktoré sú orientované na služby a snažia sa o udržanie a lojalitu zákazníkov. Zlepšenie účinnosti a efektívnosti analytiky dodávateľského reťazca pracujúcej so stratégiou BI je rozhodujúce pre potenciál podniku dosiahnuť konkurenčnú výhodu. Článok tak prehlbuje pochopenie problémov, ktoré súvisia s využívaním BI v dodávateľských reťazcoch.