Inflácia podnietila rast kvality - Kapitán, Peter
Pekári sú pod veľkým tlakom už niekoľko rokov. Najskôr im život skomplikovali zvýšené príplatky za prácu cez víkend a v noci, potom prišla pandémia a napokon prudká inflácia. To všetko spôsobilo, že rožok, ktorý je často vnímaný ako spoľahlivý ukazovateľ cenovej hladiny, dnes už v obchodoch málokedy nájdete za menej ako 13 centov. Všetci oslovení pekári uznávajú, že v poslednom čase museli dvíhať ceny svojich výrobkov, no miesto toho, aby sa snažili šetriť na úkor kvality, sa snažia spotrebiteľom ponúknuť za vyššiu cenu čo najviac pridanej hodnoty.