Smart Solutions and Smart Cities in Slovakia - Fabuš, Michal
Zatiaľ čo koncept inteligentného mesta získal celosvetové uznanie pre svoj potenciál zlepšiť život v mestách, štandardizovaná definícia a merateľné ukazovatele zostávajú v nedohľadne kvôli jeho multidisciplinárnemu charakteru. Vo všeobecnosti je inteligentné mesto spojením moderných technológií a riadenia zamerané na zabezpečenie trvalej udržateľnosti miest, zlepšenie kvality života, zaistenie bezpečnosti a maximalizáciu energetickej účinnosti. Porovnanie názorov a poznatkov o prioritách v otázkach Smart Solutions a Smart Cities. Smart Solutions a Agenda 2030. Inteligentné mestá a príklady zo Slovenska.