Vysoká citlivosť detí v školskom prostredí - odporúčania z praxe - Sajková, Martina
Príspevok je voľným pokračovaním článku z Manažmentu školy v praxi č. 11/2023. Zaoberá sa témou vysokej citlivosti detí v školskom prostredí. V úvode autorka predstavuje výzvy spojené s ich tranzíciou z domáceho do školského prostredia. Prináša pohľad na štyri kľúčové oblasti podpory vysoko citlivých detí vrátane argumentácie potreby rozvoja ich osobnosti v týchto oblastiach. Venuje sa aj konkrétnym odporúčaniam z dobrej praxe a efektívnym spôsobom, ako sa môže podporiť optimálny rozvoj vysoko citlivých detí v školskom prostredí.