Vznik a existencia tzv. "klasickej stálej prevádzkarne" v kontexte opatrení projektu OECD BEPS - Slivková, Dana
Výklad v oblasti medzinárodného zdaňovania ziskov podnikov, ktoré vykonávajú na území SR svoju činnosť. Vysvetlenie, ako sa aplikujú zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia. Posúdenie vzniku tzv. klasickej stálej prevádzkarne na území SR v súlade s aktualizáciou Modelovej daňovej zmluvy OECD o daniach z príjmov a z majetku v kontexte záverov správy k akcii 7 "Úmyselné vyhýbanie sa situáciám existencie stálej prevádzkarne" vypracovanej pracovnou skupinou č. 1 k daňovým zmluvám a súvisiacim otázkam v rámci projektu OECD BEPS (Base Erosion and Profit Shifting - projekt na zamedzenie erózii základu dane a presunu ziskov).