Certifikácia lesov a jej inovačný vplyv na podnikové procesy - Paluš, Hubert
Ekosystémy poskytujú pre ľudí rôzne úžitky a prínosy (ekosystémové služby) ako napríklad voda, potraviny, drevo, čisté ovzdušia a i. Ľudská činnosť ničí biodiverzitu a znižuje jej odolnosť, rozmanitosť a hlavne schopnosť zdravých ekosystémov poskytovať širokú škálu tovarov a služieb.