Vykazovanie poistného na zdravotné poistenie za zamestnancov so zdravotným postihnutím - Matlovičová, Iveta
Zamestnávateľ ako platiteľ poistného je povinný vykazovať preddavky na poistné za každý kalendárny mesiac, za ktorý odvádza poistné. Spôsob a formu vykazovania preddavkov na poistné upravuje vyhláška MZ SR č. 159/2018 Z. z. o podrobnostiach o vykazovaní preddavkov na poistné na verejné zdravotné poistenie a o ročnom zúčtovaní poistného.