Stravovanie zamestnancov v pracovnom pomere - Hrtánek, Ladislav
Poskytovanie stravovania zamestnancom v pracovnom pomere je dané kogentnou právnou úpravou. Právna úprava pritom ustanovuje minimálnu hodnotu stravovacej poukážky. Pokiaľ zamestnávateľ nemá možnosť poskytovať svojim zamestnancom stravovanie vo svojom stravovacom zariadení, musí zabezpečiť zamestnancom stravovanie u inej právnickej osoby alebo fyzickej osoby, ktorá má oprávnenie poskytovať stravovacie služby. Ktorí zamestnanci majú právo, aby im zamestnávateľ poskytoval stravovanie?